Açık Erişim Veri Tabanları
Tüm Dünyayı ve ülkemizi etkileyen COVID-19 salgını ve korona virüs ile ilgili yapılan/yapılacak araştırmaları desteklemek amacıyla erişime açılan veri tabanlarının listesine ulaşabilirsiniz.
Arkitekt Dergisi veri tabanı, Zeki Sayar Anma Programı (2010-2012) kapsamında Mimarlar Odası tarafından hazırlanmıştır.
TC Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu – Türk Tarih Kurumu Dergisi dört ayda bir yayınlanır. Birinci sayıdan itibaren online olarak erişime açılmıştır.
Hastalara, aile üyelerine, sağlık uzmanlarına, araştırmacılara ve halka, çok çeşitli hastalıklar ve durumlar hakkında kamu ve özel olarak desteklenen klinik araştırmalar hakkında bilgilere kolay erişim sağlamaktadır.
T.C. Danıştay Başkanlığı tarafından yayınlanan derginin 109. sayısından itibaren online olarak erişime açılmıştır.
28 Avrupa Birliği Ülkesinin 601 Üniversitesine ait 719,430 adet Açık Erişim tezin bulunduğu bir veri tabanıdır.
Dünya çapındaki üniversite ve yüksekokuldan ücretsiz, tam metinli bilimsel makaleleri bir araya getirmektedir. Üniversite kütüphanecileri ve onların destekleyici kurumları tarafından hakemli dergilerde yayınlanan makaleler, kitap bölümleri, tezler, konferans öğeleri ve diğer bilimsel çalışmalardan oluşan bir koleksiyona sahiptir.
İslam Medeniyetine ait İslam dini, edebiyat, tarih, tıp, astronomi vb. alanları içeren 6600 cilt eser bulunmaktadır. Bu eserler risaleleriyle birlikte 15.000 sayısına ulaşmıştır.
2.000’in üzerinde elektronik kitaba açık erişim imkanı sunan bir veri tabanıdır.
Her dilde ve her konuda bilimsel hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri barındıran bir veri tabanıdır.
Alman Milli Ekonomi Kütüphanesinin ekonomi, iktisat, işletme, muhasebe konularındaki içeriğini barındıran bir veri tabanıdır.
Avrupa’nın müze, kütüphane ve arşiv koleksiyonlarında bulunan 15 milyondan fazla dijital kaynağa erişim sağlamaktadır.
Her konuda içerik barındıran ancak yalnızca akademik alandaki çalışmalarında arama yapılan bir veri tabanıdır.
Hukuk alanında yayımlanan elektronik bibliyografya niteliğindedir.
Türkiye’deki üniversitelerin açık erişim koleksiyonlarına erişim sağlayan bir veri tabanıdır.
MIT Library koleksiyonunda 1800’lü yılların ortalarına kadar tamamlanmış 40.000’den fazla tez içermektedir.
Ortopedi ve travmatoloji alanında yayımlanan makalelere, konferans tutanaklarına, podcastlere, videolara erişim sağlayan bir veri tabanıdır.
Afrika tarihi, Asya tarihi, İş ve yönetim, Ekonomi ve finans, Küresel toplum, Doğal afet bilimi, Nörobilim, Gezegen bilimi hakkında tam metin makalelere erişim sağlar.
TC Sayıştaş Başkanlığı tarafından yayınlanan Sayıştay Dergisi’nin tüm içeriğine erişim sağlar.
T.C. Resmi Gazetesinin tüm sayılarına erişim sağlayabileceğiniz bir veri tabanıdır.
Türkiye’de yayınlanan bilimsel ve süreli sağlık bilimleri dergilerinde yer alan makalelerin ortak bir alandan erişilmesini hedeflemiş ve bu hedef ile 2004 yılında internet üzerinden yayına başlamıştır. Bu veri tabanı sayesinde ulusal yayınlara erişilebilirlik sağlanmaktadır.
2000 yılından itibaren Türkçe ağırlıklı olarak yayınlanan Psikiyatri ve ilişkili bilimlerle ilgili dergilerin bir çoğunu kapsamaktadır.
Aperta Türkiye Açık Arşivi, araştırmacılar tarafından güncel olarak oluşturulan araştırma verilerini standart bir veri yapısında tutan, araştırmacılar tarafından veri yüklemelerinin yapılabildiği bir platformdur.
Türkiye’deki kurumsal akademik arşiv içeriklerinin tamamına tek bir sayfadan erişim sağlayabileceğiniz bir veri tabanıdır.
Araştırmacıların makale taraması yapabilmeleri için Türkiye Makaleler Bibliyografyası ile Cumhuriyet Dönemi Makaleler Bibliyografyası üzerinde yapılan çalışma sonucunda “1923’ten Günümüze Makaleler” sloganıyla 5 bin dergideki 1 milyona yakın bilimsel makale tek bir ara yüzden taranarak erişilebilmektedir.
Ufuk Üniversitesinin kuruluşundan bu yana kurum bünyesinde doğrudan veya dolaylı olarak üretilen yayınların telif hakları gözetilerek arşivlendiği bir veri tabanıdır.
üniversiteler ve araştırma hastanelerinde hazırlanan yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlilik tezlerini içerir. 2007 yılında başlatılan “Elektronik Tez Arşiv Projesi” ile Ulusal Tez Merkezi’nde bulunan basılı tezler elektronik ortama aktarılarak İnternet üzerinden erişilebilir hale getirilmiştir. Veri tabanı elektronik ortama taşınan tezlerden, yazarları tarafından “çoğaltması ve yayımı için” izin verilmiş olanlara tam metin (pdf) olarak erişim sağlar.