Abone olduğumuz veritabanlarına Abone Olunan Veritabanları sayfamızdan ve COVID-19 Açık Erişim Kaynakları, Lebib Yalkın MevBank, Legaling, LİBDİS, Turcademy, Oxford Research Encyclopedias Veritabanlarına Deneme Veritabanları sayfamızdan erişebilirsiniz.

54. KÜTÜPHANE  HAFTASI

54. KÜTÜPHANE  HAFTASI

2018-04-26 Etkinlikler 0

54. KÜTÜPHANE  HAFTASI

 

Türkiye’de 1964 yılından itibaren her yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır. Kütüphane Haftası kapsamında toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini arttırmak, okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

  1. Kütüphane Haftası’nda “Okumak Değiştirir” sloganı ile bu yıl  “81 İlde Kitap Okuyoruz” geleneksel kitap okuma etkinliğinin 7. si gerçekleştirildi. 28 Mart 2018 Çarşamba günü 81 ilde, 12.30-13.00 saatleri arasında,illerin en merkezi noktalarında, kütüphanelerde, okullarda ve üniversite kampüslerinde otuz dakika sessiz kitap okuma etkinliği yapıldı.

Ufuk Üniversitesi araştırmacılarının ve öğrencilerinin, kitap ve kütüphaneye olan ilgilerini arttırmak amacıyla Merkez Kütüphanesi olarak biz de bu etkinliğe destek verdik.

28 Mart 2018 Çarşamba günü, saat 12.30-13.00 saatlerinde Ufuk Üniversitesi A Blok girişinde kitap okuma etkinliğine tüm Ufuk Üniversitesi mensuplarını kitaplarıyla birlikte davet ederek etkinliğimizi gerçekleştirdik.

 

 

Kütüphane Haftası etkinlikleri için haftalar öncesinden hazırlıklara başladık.

Okumak değiştirir. Sen de bu değişimin bir parçası olmak ister misin?” sloganıyla afiş ve el broşürlerimizi hazırladık.

Afişlerimizi üniversitenin tüm duyuru panolarına asarak sizlerle paylaştık.

Kütüphanemize gelen öğrencilerimize, Öğretim Üyelerimize ve idari personelimize de bir yandan ufak ufak da olsa etkinliğimiz hakkında haberler verdik.

Kitap okuma etkinliğinin 81 ilde aynı anda yapılıyor olması ve Ufuk Üniversitesi olarak bu etkinliğe destek vermemiz çok ilgi uyandırdı.

Etkinlik öncesinde A Blok girişindeki oturma grupları birbirine bakacak şekilde düzenlendi. Etkinlik afişlerimiz üniversite giriş kapısına yakın herkesin görebileceği şekilde koltukların yanlarına koyuldu. Böylece etkinlik saatine adım adım yaklaştığımızı yeniden küçük küçük de olsa hatırlattık sizlere.

28 Mart 2018 Çarşamba günü, saat 12.30-13.00 saatleri arasında A Blok girişinde öğrencilerimiz, Öğretim Üyelerimiz ve idari personelimiz kitapları ile birlikte geldiler ve otuz dakika sessiz kitap okuma etkinliğine başladık.

A Blok girişinde o an etkinliği görüp ben de katılmak istiyorum diyen öğrencilerimiz de unutmadık tabi. Onlar için seçtiğimiz kitapları, dergileri kitap arabasıyla etkinlik alanına önceden getirmiştik bile. Bir, iki, üç derken yeni katılımcılarla eklenerek etkinliğimizi tamamladık.

Okumak değiştirir” diyerek bu etkinliğe destek veren, bu değişimin parçası olan, okuma kültürü konusunda bir farkındalık yaratmak için adım atarak destek veren sizlere teşekkürlerimizi sunmaktayız.

  1. Kütüphane Haftamız kutlu olsun.

 


EKUAL veri tabanlarında aynı anda tarayın


Gelişmiş Arama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.