Abone olduğumuz veritabanlarına Abone Olunan Veritabanları sayfamızdan ve COVID-19 Açık Erişim Kaynakları, Lebib Yalkın MevBank, Legaling, LİBDİS, Turcademy, Oxford Research Encyclopedias Veritabanlarına Deneme Veritabanları sayfamızdan erişebilirsiniz.

55. KÜTÜPHANE  HAFTASI

55. KÜTÜPHANE  HAFTASI

2019-04-16 Etkinlikler 0

55. KÜTÜPHANE  HAFTASI

 

Bu sene 25-31 Mart 2019 tarihleri arasında 55. kütüphane haftasını kutladık. Kütüphane Haftası’nda toplumun kitaplara ve kütüphanelere olan ilgisini arttırmak, okuma alışkanlığını ve okuma kültürünü kazandırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Kütüphane haftası kapsamında 8.si düzenlenen geleneksel “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliği “Okumak Değiştirir” sloganı ile gerçekleştirildi.

27 Mart 2019 Çarşamba günü 81 ilde, 12.30-13.00 saatleri arasında eş zamanlı düzenlenen ve otuz dakika süren sessiz kitap okuma etkinliğine Ufuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi olarak biz de destek verdik.

 

Ufuk Üniversitesi A Blok Girişinde düzenlediğimiz etkinliğe Ufuk Üniversitesi mensuplarını kitaplarıyla birlikte davet ettik. Etkinliğimiz sonrasında araştırmacıların kütüphanemiz hakkındaki görüşlerini aldık.

 

 

 

 

Kütüphane Haftası’nda gerçekleştirdiğimiz okuma etkinliğini tüm araştırmacılarımıza duyurmak için çeşitli planlamalar yaptık.

Okumak değiştirir. Bu değişime sende katıl” sloganıyla afiş ve el broşürlerimizi hazırladık.

Afişlerimizi üniversitenin tüm duyuru panolarına asarak sizlerle paylaştık.

Aynı zamanda kütüphanemize gelen öğrencilerimize, öğretim üyelerimize ve idari personellerimize hazırlamış olduğumuz el broşürlerini dağıtarak bilgilendirdik.

Kitap okuma etkinliğinin 81 ilde aynı anda gerçekleştirilmesi nedeniyle araştırmacılarımız bu konuda daha önceden etkinlik alanında bilgilendirildi. A Blok Girişte yer alan dinlenme alanındaki koltuklar etkinliğe uygun olarak düzenlendi.

Etkinliğimize öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve idari personellerimiz kitapları ile birlikte geldiler ve otuz dakika süren sessiz kitap okuma etkinliğimize başladık. Etkinlik esnasında sonradan katılmak isteyen araştırmacılarımız için kütüphanemizden getirdiğimiz kitaplar kullanıcılara verildi. Etkinlik sırasında, hem A Blok Girişinde hem de kütüphanemizden çeşitli görseller Basın Yayın Birimi tarafından çekildi, video kayıtları alındı. Video kayıtlarında kütüphane yöneticimiz ve kullanıcılarımızdan birkaçının kütüphane ve kitap hakkındaki fikirlerine de yer verildi. Böylelikle etkinliğimizi tamamladık. “Okumak Değiştirir” videosu için tıklayın.

 

“Okumak değiştirir” diyerek bu etkinliğe destek veren tüm araştırmacılarımıza şükranlarımızı sunmaktayız.

 

  1. Kütüphane Haftamız kutlu olsun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


EKUAL veri tabanlarında aynı anda tarayın


Gelişmiş Arama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.